Sportski klubovi  u Lešku:

  • FK “Kopaonik“,
  • OFK “Lešak“,
  • KK “Lešak“,
  • Teniski klub “Lešak“,
  • Stonoteniserski klub “Lešak“
  • Šahovski klub “Lešak“

FK “Kopaonik” je najstari klub koji je aktivan, osnovan je još davne 1952. godine. Danas se takmiči u okružnoj ligi Kosovsko-mitrovačkog okruga.

OFK Lešak je klub mlađih kategorija, od cicibana do juniora. Takmiči se u mlađim kategorijama i na okružnom nivou.

KK “Lešak” je klub koji datira od davnina, ali danas nije aktivan, jer nema takmičarsku ekipu, odnosno ligu u kojoj bi se takmičili.

Beli sport u Lešku, odnosno teniski klub, započeo je sa ambicioznim radom. Iako je posedovao svoj teren i trenera koji je svoje trenersko iskustvo prenosio i na Novaka Đokovića, klub nije smogao snage da održi svoj kontinuitet.

Stonoteniserski klub “Lešak, osnovan je 2008. godine. Ima mlađe i starije kategorije, sa kojima je postizao brojne uspehe na lokalnim i okružnim takmičenjima. Ima i zavidnih rezultata sa republičkih takmičenja. Nova fiskulturna sala zasigurno će omogućiti bolje uslove za napredak novih talenata.

Šahovski klub “Lešak” koji datira iz davnina, za svoje članove ima uglavnom starije ljude, koji svoju energiju, sa zadovoljstvom troše na ovaj sport svih generacija.

Ono što Lešak čini posebnim, na sportskom planu, svakako je letnji  turnir u malom fudbalu, koji se održava svake godine, tokom meseca  jula. Ta masovna sportska manifestacija, svake godine okupi veliki broj ekipa. Kako je to vreme letnjih odmora, učeničkih i studentskih raspusta, Lešak vri od mladosti i života.