Спортски клубови  у Лешку:

  • ФК “Копаоник“,
  • ОФК “Лешак“,
  • КК “Лешак“,
  • Тениски клуб “Лешак“,
  • Стонотенисерски клуб “Лешак“
  • Шаховски клуб “Лешак“

ФК “Копаоник” је најстари клуб који је активан, основан је још давне 1952. године. Данас се такмичи у окружној лиги Косовско-митровачког округа.

ОФК Лешак је клуб млађих категорија, од цицибана до јуниора. Такмичи се у млађим категоријама и на окружном нивоу.

КК “Лешак” је клуб који датира од давнина, али данас није активан, јер нема такмичарску екипу, односно лигу у којој би се такмичили.

Бели спорт у Лешку, односно тениски клуб, започео је са амбициозним радом. Иако је поседовао свој терен и тренера који је своје тренерско искуство преносио и на Новака Ђоковића, клуб није смогао снаге да одржи свој континуитет.

Стонотенисерски клуб “Лешак, основан је 2008. године. Има млађе и старије категорије, са којима је постизао бројне успехе на локалним и окружним такмичењима. Има и завидних резултата са републичких такмичења. Нова фискултурна сала засигурно ће омогућити боље услове за напредак нових талената.

Шаховски клуб “Лешак” који датира из давнина, за своје чланове има углавном старије људе, који своју енергију, са задовољством троше на овај спорт свих генерација.

Оно што Лешак чини посебним, на спортском плану, свакако је летњи  турнир у малом фудбалу, који се одржава сваке године, током месеца  јула. Та масовна спортска манифестација, сваке године окупи велики број екипа. Како је то време летњих одмора, ученичких и студентских распуста, Лешак ври од младости и живота.